10.04.2009

Lasagne




Ingrediente:

1 pachet foi de lasagne
200 g cascaval
250 g mozzarella

Sos Bechamel:
4 linguri unt
4 linguri faina
1/2 l lapte
nucsoara
piper
sare
Se pune untul la incins si se presara faina . Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca continuu. Se condimenteza cu sare, piper si nucsoara.

Sos Bolognese
400 gr carne macinata
1 conserva rosii in suc propriu
o ceapa
3 catei de usturoi
o conserva ciuperci
rozmarin, piper, sare, salvie.

Se prajeste ceapa si usturoiul in ulei . Se adauga carnea macinata si ciupercile, si se lasa la prajit , apoi se adauga rosiile . Se adauga doua polonice de apa si se lasa la foc mic timp de 45 de minute. Se condimenteaza dupa gust cu piper, sare , salvie si rozmarin.

Intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt , se toarna un strat de sos Bechamel , apoi un strat de sos Bolognese.Se pune primul strat de foi de Lasagne . Peste fiecare strat punem cascaval ras, si continuam asezarea in straturi .

Deasupra ultimul strat va fi de sos bechamel peste care punem mozarella. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade.
Apoi se indeparteaza folia si lasam la cutor pana se rumeneste.



Pofta buna !