21.11.2008

Crap parjit cu mamaliga si mujdei de usturoi

Ingrediente

1 crap (fara cap si coada)
sare
100 gr faina
ulei pentru prajit

pt. mamaliga
1 litru apa
400 gr. faina de malai
sare dupa gust

pt mujdei
o capatana de usturoi
sare
ulei
apa


Crapul se curata , se taie bucati si se sareaza . Se lasa sa stea asa cel putin o ora .

Se da prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se intoarce de pe o parte pe alta si se lasa pana cand pestele devine auriu .




Pentru mamaliga , se pune apa su sarea la fiert , cand fierbe apa se ia de pe foc si se inglobeaza faina de malai amestecand continu astfel incat sa nu se formeze gogoloase. Se pune inapoi pe foc si se coace la foc mic .

Usturoiul se curata si se piseaza , se adauga putina sare si se amesteca , se inmulteste cu ulei ca la maioneza . Adaugam apa (sau smantana )si amestecam bine .











Pofta buna!!!

M-am hotarat sa particip cu acesta reteta la concursul organizat de Teo pe blogul ei la categoria "O reteta traditionala". Premiile sunt oferite de Laica