Aluat :
400 gr. lapte
60 gr ulei
600 gr faina
1 pachet drojdie
1 lingurita cu sare
Laptele caldut , uleiul , faina, drojdia si sarea se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la dospit intr-un loc cald 45 minute .
Umplutura:
200 gr unt,
100 gr zahar
100 gr nuca
In functie de dorinta si de gust se poate folosi nuca de cocos , scortisoara , etc.
Intindeti aluatul dospit peste care ungeti amestecul de unut cu zahar si macinati deaspupra pe toata suprafata nuca.
(eu aici am folosit nuca de cocos)
Se face o rulada din care se taia bucatele de aproximativ 4-5 cm.
Se pun in tava una langa alta (eu am lasat putin spatiu , sa aibe loc sa se umfle) Se mai lasa la dospit inca 30 de minute dupa care sa da la cuptor.
Cuptorul trebuie preincalzit , iar la aproximativ 180 grade dupa 20 de minute trebuiesc scoase si insiropate.
Sirop
150 ml lapte,
150 g zahar,
vanilie ( zahar vanilat sau esenta de vanilie)
Se baga inapoi in cuptor si se mai lasa 10-15 minute
si aici o poza cu melcii cu nuca de cocos.
Nu pot sa descriu mirosul din casa.... iar gustul lor este demential ....hmmmm ,
Pofta buna!!!