07.10.2008

Donauwelle(Valurile dunarii)

Ingrediente

Blat:250g margarina/unt, 250g zahar, 6 oua, 350g faina, 1 praf de copt, 2 linguri rase cacao, 1/2 lamaie, 1 borcan mare visine fara samburi



Crema: 2 budinci vanilie si 600ml lapte; 100g zahar, 1 pachet de unt




Glazura: 2 tablete de ciocolata ( una cu lapte si una amruie , sau doua cu lapte , dupa preferintele prorpii ) , 50 gr unt si 1 lingura jumate smantana.






Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine cremos. Apoi se cerne faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se imparte in doua - jumatate se amesteca cu sucul si coaja de la jumatate de lamaie, cealalta jumatate cu 2 linguri rase de cacao. In tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt) se pune amestecul galben, peste cu grija cel maro si apoi visinele foarte bine scurse. Se coace la 175�C circa 30 de minute.








Crema: Se pregateste budinca. La sfarsit se pune deasupra putin unt sa nu faca crusta si se lasa la racit. Restul de unt se bate spuma si se incorporeaza in el budinca rece incetul cu incetul. Crema se pune peste blatul rece si se pune la rece.







Glazura: Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe aburi. Se adauga untul de cocos sau unt cat o nuca si o lingura de smantana si se lasa putin sa se raceasca, cat sa curga inca. Se pune peste crema si se pune la rece.










Este foarte buna . Combinatie intre dulce , acru , amar e super.

Acesta prijitura am facuto si sub forma de tort pentru Alex , de ziua lui (2 anisori)