13.03.2009

Cornuri de brutar




Reteta am gasit-o aici si ii multumesc din suflet Laurei pentru ea.
Sotul meu le apreciaza foarte mult.

Reteta este simpla , nici nu iti vine sa crezi ca din asa ingrediente simple pot sa iasa astfel de cornuri care sunt foarte, foarte bune .

Ingredinente
300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri de supa pline cu ulei
1 lingura cu zahar
1 lingurita de sare
1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru pus deasupra sau seminte de folarea soarelui , seminte de dovleac, seminte de in, de susan ... etc.
un galbenus pentru uns deasupra.

Se face maiaua din drojdie , zahar si putina apa calduta ... o lasam sa stea un pic apoi amesetecam cu restul de ingrediente. Framantam bine cu mainile, mixerul sau la masina de paine.

Punem aluatul la odhina intr-un castron uns cu ulei pentru 30 de minute intr-un loc caldut ferit de curenti.



Cand aluatul este crescut il scoatem pa masa de lucru unsa cu ulei . Preincalzim cuptorul la 180 grade. Impartim aluatul in 8 pana la 12 bucati egale din care formam mingiute.

Mingiutele le aplatizam cu palme si le ungem bine cu ulei si le rulam apoi le rasucim si le inodam.





Apoi aplatizam cu sucitorul fiecare bucata de aluat astfel incat sa aiba o latura mai lata si una mai ingusta. Atentie : tinem cont de oridinea in care sa facut prima operatiune ... prima inodata fa fi prima prelucrata in continuare.



Rulam cornurile incepand din parte mai lata spre parte ingusta. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt , le ungem cu galbenusul batut cu putina apa, sau daca dorim sa le facem de post nu le ungem .


Presaram deasuprea sare grunjoasa, seminte de dovelea, seminte de floarea soarelui, mac , seminte de susan ... sau ce dorim noi .
Se mai lasa 5 minute sa creasca in tava , apoi dam tava la cuptor.

Dupa 20-25 de minute avem cornuri super bune de servit la micul dejun.



Pofta buna!