16.11.2008

Legume umplute

Ingrediente:

4 rosii
3 dovlecei
1 morcov mic
1 ardei gras rosu
1 ceapa
6linguri ulei
1 cana cu orez
sare
ulei


Orezul se pune la fiert in 2 cani cu apa si sare. Se lasa sa fiarba 7 minute, apoi scurgem apa .
Taiem dovleceii in jumatai pe lungime si rosiile pe latime , apoi le scobim si le asezam intr-un vasa yena.

Tocam ceapa marunt , radem morcovul , taiem ardeiul si una dintre jumatatiile de dovlecel cubulete . Miezul de la dovleceii scobiti il tocam deasemenea marunt .
Intr-o tigaie punem 4 linguri cu ulei la inchins si adaugam pe rand legumele . Cand sau inmuaiat adaugam orezul , dregem de sare si piper si umplem cu aceasta compozitie legumele scobite .
In vasul de yena pe lanaga legume punem miezul de la rosii , restul de ulei si un pic de apa si sare dupa gust . Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor 15 -20 de minute .

Pofta buna!