Mai multe informatii despre aceasta leguma am gasit pe situl www.apropo.ro si pe www.sanatateatv.ro
Eu o prepar sub diverse forme: conopida pane, conopida gratinata , conopida la aburi , conopida murata ( yammiii ) . Sunt convinsa ca multi dintre voi stiu reteta de conopida pane, dar daca tot suntem in post m-am gandit sa va reamintesc acesta reteta minunata , mai ales daca nu mai stiti ce sa gatiti.
Asadar, aveti nevoie de :
1 Conopida
2-3 oua... pentru cei care tin post inlocuiesc ouale cu apa ;)
3-4 lingur de faina ,
sare si condimente dupa gust
ulei pentru pajit
Impartim conopida in buchete si o oparam in apa cu sare aproximativ 10-15 minute.
Conopida oparata o lasam la scurs intr-o spumiera.
Intre timp batem ouale ca pentru omleta, adaugam faina si amestecam bine . Compozitia obtinuta trebuie sa aiba o textura ca si cea pentru clatite , poate o idee mai subtire . Adaugam condimente dupa gustul fiecariua.
Tavalim fiecare buchetel de conopida prin compozitia de mai sus , si le prajim in ulei incins . O intoarcem pe toate partile , pana se rumeneste.
Eu am servit de data aceasta conpida alturi de sos Salsa cines , dulce acrisor de la Develey . Acesta este sosul pe care il folosesc si la preparea mancarii chinezesti cu pui si ananas
Conopida pane se poate servi calda, rece, ca si gustare , ca si aperitiv sau ca si garnitura.
Pofta buna !