08.12.2010

Cornulete cu vanilie

Pentru aluat
280g de faina
1 plic de zahar vanilat
200g de unt ( sau margarina)
100g de migdale razuiten( se poate inlocui cu nuca )
50g de zahar

Pentru pudrare :
150 g de zahar pudra
3 plicuri zahar vanilat

Se incalzeste cupotul la 150-170 gr.
Se cerne faina , apoi se presara migdalele razuite , zaharul vanilat si zaharul.
Se adauga untul rece , taiat bucati. Se framanta bine pana cand toate ingredientele se incorporeaza .
Din aluatul obtinut se formeza role de grosimea unui creion care se taie in bucati de 5 cm lungime carora li se da forma de cornulet.
Cornuletele se aseaza in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se dau la cupotor pentru 10-15 minute. Dupa ce s-au copt se scot din cupor si se tavalesc , fierbinti , prin amestecul de zahar.


Aceste cornulete sunt foarte gustoase , se fac usor si repede. Am sa revin cu poze .