13.10.2008

Vinete umplute

1 vanata mica
2 tomate bine coapte
1/4 de hasma
cateva fire de tarhon proaspat (sau congelat)
mirodenii (cimbrisor, foi de dafin)

Se incalzeste cuptorul la 210 ° C (termostat 7).
Vanata se spala bine, se inteapa cu o furculita si se coace in cuptor in jur de 20 de minute.
Intre timp, se cufunda tomatele cateva secunde intr-o cratita cu apa fierbinte pentru ca pielita sa li se desprinda usor.
Apoi, se curata tomatele de coaja si li se scoate partea centrala. Dupa aceea, tomatele se taie
pe latime pentru a li se scoate samburii cu o lingurita. In final, se taie tomatele in bucatele mici.
Se taie marunt hasma si se rumeneste putin intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Se adauga tomatele, cimbrisorul, foile de dafin si se lasa pe foc cam 10 minute. Cand vanata este coapta, se taie pe lungime, se acopera cu sosul de tomate, iar deasupra se presara tarhon. Se serveste.