18.11.2008

Spaghete Bolognese cu soia

Ingrediente:

500 g spaghete
200 g granule de soia
5-6 rosii
1 ceapa
1 lingura de bulion
1 gogosar
2 linguri cu ulei de masline
1 lingurita cu cimbru
frunze de telina
piper
sare
cimbru

Soia se pune la inmuiat intr-o craticiora cu apa calduta . Dupa ce sa umfla o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa se curata , se taie si se pune la calit in ulei de masline. Cand devine sticloasa , adaugam gogosarul taiat cubulete.Amestecam si lasam inca 3 minute la calit. Adaugam soia , rosiile decojite si taiate cubulete si lingura de bulion. Mai lasam sa dea un clocot vreme de 5 minute , apoi oprim focul. Condimentem cu sare piper si cimbru .
Spachetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalj , si se adauga la sosul facut mai sus.

In acest sos se pot adauga ciuperci din conserva, masline feliate , usturoi pisat ...in functie de preferinta.

Pofta buna!!