07.11.2008

Mancare chinezeasca Pui cu ananas ,legume si orez

De mai multe ori am fost in Hannovra in delegatie . In gara este un loc unde poti sa mananci mancare chinezasca foarte buna si foarte ieftina. Ne exista sa nu opresc de fiecare data acolo si sa mananc specialitatile lor.
La noi pe vremea aceea nu erau inca restaurante chinezesi prin oras ... abia mai tarziu am descoperit cu colegii un fast food de unde comandam mancare la firma , dar binenteles ca nu se compara cu specialitatile papate la Hannovra ...hmmm si acuma cand ma gandesc salivez.

M-am gandit sa fac si acasa ...si a iesit asta :

Ingrediente :

1 piept de pui
1 cutie de ananas
1 punga china mix de la Bonduelle ( o prefer pe asta , doarece are si muguri de soia pe care de altfel le gasesti mai greu )
sos de soia , ghimbir
orez
+ sos dulce acrisor Salsa cinese de le Develey ... din pacate nu i-am facut poza , dar promit sa revin cu o poza a sosului .

Asa deci ne inarmam cu un cutit si taiem pieptul de pui in bucatele mici pe care le punem intr-o tigaie antiaderenta la rumenit ... adaugam sos de soia ... cam 5 linugri ( atentie sosul de soia este sarat , deci nu mai e nevoie sa adaugam sare) si ghimbirul (nu farte mult ca e aromat, dar in functie de preferintele culinare are fiecaruia) Lasam pieptul de pui sa fiarba in sosul de soia dupa care adaugam legumele de la Bonduelle asa congelate cum sunt . Cand s-au calit un pic adaugam ananasul si putin din zeama de la compot , nu mult 2-3 linguri. Si lasam inca un pic la foc.

Separat fierbem orezul in apa cu sare. Eu folosesc orez balsamic in pungi din acelea speciale .

Cand e fiert orezul se serveste .... se pune pe o farfurie un pat de orez peste punem amestecul de carne de pui cu ananas si legume iar cireasa de pe tort e sosul acela de care va spuneam, dulce acrisor ( e si un pic picant )




Combinatia aceasta de dulce acrisor picant e super...cui ii place . Noi mancam cu placere .

Este o masa usoara , gustoasa , hranitoare si usor de preparat .

Pofta buna !!!