La noi pe vremea aceea nu erau inca restaurante chinezesi prin oras ... abia mai tarziu am descoperit cu colegii un fast food de unde comandam mancare la firma , dar binenteles ca nu se compara cu specialitatile papate la Hannovra ...hmmm si acuma cand ma gandesc salivez.
M-am gandit sa fac si acasa ...si a iesit asta :
Ingrediente :
1 piept de pui
1 cutie de ananas
1 punga china mix de la Bonduelle ( o prefer pe asta , doarece are si muguri de soia pe care de altfel le gasesti mai greu )
sos de soia , ghimbir
orez
+ sos dulce acrisor Salsa cinese de le Develey ... din pacate nu i-am facut poza , dar promit sa revin cu o poza a sosului .
Asa deci ne inarmam cu un cutit si taiem pieptul de pui in bucatele mici pe care le punem intr-o tigaie antiaderenta la rumenit ... adaugam sos de soia ... cam 5 linugri ( atentie sosul de soia este sarat , deci nu mai e nevoie sa adaugam sare) si ghimbirul (nu farte mult ca e aromat, dar in functie de preferintele culinare are fiecaruia) Lasam pieptul de pui sa fiarba in sosul de soia dupa care adaugam legumele de la Bonduelle asa congelate cum sunt . Cand s-au calit un pic adaugam ananasul si putin din zeama de la compot , nu mult 2-3 linguri. Si lasam inca un pic la foc.
Separat fierbem orezul in apa cu sare. Eu folosesc orez balsamic in pungi din acelea speciale .
Cand e fiert orezul se serveste .... se pune pe o farfurie un pat de orez peste punem amestecul de carne de pui cu ananas si legume iar cireasa de pe tort e sosul acela de care va spuneam, dulce acrisor ( e si un pic picant )
Combinatia aceasta de dulce acrisor picant e super...cui ii place . Noi mancam cu placere .
Este o masa usoara , gustoasa , hranitoare si usor de preparat .
Pofta buna !!!