250 g de faina
1 margarina
2 galbenusuri
3 linguri de smantana
1 plic praf de copt
1 lingurita suc de lamaie sau coaja (dupa preferinte)
2 plicuri de zahar vanilat
Ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca pana se omogenizeaza . Aluatul este un pic mai ciudat , mai "sfaramicios".
Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul si sa da la cuptor la foc potrivit , aproximativ 20 de minute.
Intre timp se pregateste umplutura pentru care avem nevoie de :
500g branza dulce de vaca
4 galbenusuri
150 g zahar
2 plicuri de zahar vanilat
Pentru bezea avem nevoie de
6 albusuri
200 gr farin (praf)
Galbenusele cu zaharul si cu branza se amesteca pana se omogenizeaza si se topeste zaharul .
Albusele se bat bine bine cu zaharul praf , aporximativ 10 minute.
Se scoate tava din cuptor se pune branza peste blat si apoi bezeaua.
Se introduce inapoi la cuptor inca 25 de minute.
Se taie cand e rece.
Este foarte buna. In loc de branza se pot folosi visine din compot . Tot secretul in bucatarie este sa lasi frau liber imaginatiei.
Pofta buna !!