18.11.2008

Taitei cu sos de soia

Ingrediente:

1 punga taitei de orez
1 telina
1/2 cutie de ciuperci taiate
3 catei de usturoi
1 lingura cu seminte de susan
frunze de menta
2 lingurite cu sos de soia
2 linguri cu ulei
sare
piper

Taiteii se pun intr-o cratita cu apa clocotita si se lasa 2 minute , dupa care ii punem la scurs intr-o strecuratoare , ii stropim cu putin ulei , ca sa nu devina lipiciosi.
Semintele de susan le prajim intr-o tigaie.
Telina o dam pe razatoare si o calim intr-o tigaie mare (wok chinezesc ) . Adaugam ciupercile si usturoiul feliat , apoi semintele de susan prajite.
Se adauga taiteii se amesteca cu legumele si se stropeste cu sos de soia. Se condimenteaza dupa gust, apoi oprim focul.
Se servesc fierbinti asezonat cu frunze de menta.