16.11.2008

Cus Cus picant cu legume

Ingrediente:

100 gr. Cus cus
3 ardei grasi in trei culori
1 ardei iute
4 linguri cu otet
4 linguri cu ulei
sare
piper

Intr-o oala se pun doua linguri de ulei . Cand acesta s-a incins se toarna cus-cusul si se prajeste pana devine auriu , apoi adaugam apa si putina sare si il lasam sa fiarba 7-10 minute. Cand e gata strecuram apa si il lasam sa se racoreasca intr-un castron.

In acest timp pe un gratatar de aragaz coacem ardeii grasi taiati felii.Ii curatam de coaja si ii taiem felii, pe lungime.
Intr-un borcan punem uleiul ramas ,otetul ,o canuta cu apa ,ardeiul iute feiat, sare piper dupa gust si amestecam bine agitand energic borcanul inchis.
La sfarsit punum peste cus-cus ardeii copti feliati si sosul - amestecam bine . Lasam sa stea o ora la frigider.
Servim cu frunze proaspete de busuioc.