12.12.2008

Cartofi frantuzesti, varianta mea

Ingrediente :

5 cartofi
4 oua fierte tari
1 carnat
150 gr unt
o cutie smantana
100 gr cascaval.

Cartofii ii curati si ii tai felii subtiri si ii condimentez, carnatul si ouale le tai bucati.
Intr-un vas de yena uns cu unt astern in straturi cartofi , ou, carnati si bucati de unt.





Repet acesta operatiune pana cand vasul de yena e plin, ultimul strat fiind de cartofi.



Pun folie de aluminiu peste vasul de yena si dau la cuptor la foc potrivit . Dupa aproximativ 30 de minute scot vasul , dau jos folia si pun peste cartofi , smantana amestecata cu cascavalul ras. Mai dau la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.





Ce este mai altfel la varianta mea ? Faptul ca nu fierb inainte cartofii in coaja .... Noua mai mult ne place asa.



Pofta buna!