30.01.2009

Gogosi



Ingrediente

15 g drojdie proaspata
1/8 L lapte
250 g faina
25 g margarina la temperatura camerei
1 ou
sare
50 g zahar
coaja rasa de lamaie

Drojdia se dizolva in laptele caldut . Atentie laptele nu trebuie sa fie prea cald , altfel dojdea isi va pierde puterea de crestere.
Faina se pune intr-un bol , se adauga margarina si oul si se framanta cu robotul de bucatarie sau cu mixerul la puterea cea mai mica. Se adauga sarea si coaja rasa de lamie .
Treptat se adauga laptele in care am dizolvat drojdea. Se framanta in continuare pana cand aluatul se va desprinde de pe marginile bolului.
Daca aluatul este prea moale se mai adauga faina , daca este prea uscat se aduaga un pic de lapte. Acest lucru depinde de marimea oului.



Aluatul obtinut se pune intr-un bol cu capac (tapeta in prealabil cu faina).
Punem bolul in ghiuveta in care am pus apa calda si il lasam acolo 30 minute.

Aluatul se mai framantam o data pe o masa tapetata cu faina .Se intinde cu sucitorul si decupam cercuri cu forma speciala sau cu un pahar.

Cercurile obtinute se pun pe o hartie de copt ca sa nu se lipeasca si se lasa sa se mai odihneasca 15 minute.



Intr-o tigaie mai inalta se pune ulei la incins . Se prajesc in ulei pe fiecare parte aproximativ 2-3 minute.




Sunt delicioase!!

Pofta buna !!