20.06.2011

Fasole verde cu smantana ( ardeleneasca )


fasole verde proaspãtã/conservã ­ 900 g/500 g
ulei ­ 50 ml
ceapã ­ 100 g
fãinã ­ 25 g
oþet ­ ­15 ml
zahãr ­ 5 g
smântânã ­ 100 g
boia de ardei dulce ­ 10 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare dupã gust


Fasolea verde proaspãtã se curãþã, se spalã, se fierbe în apã cu sare, se scurge;
lichidul de fierbere se pãstreazã. Dacã se foloseste fasole din conservã, aceasta
se spalã sub jet de apã rece, dupã ce s­a scurs lichidul. Ceapa se curãþã, se spalã,
se taie mãrunt. Pãtrunjelul verde se spalã, se taie mãrunt. Fãina se cerne. Ceapa
se înãbusã în ulei cu 50 ml lichid în care a fiert fasolea, se adaugã boia de ardei
dulce si fãinã dizolvatã în 100 ml din acelasi lichid rece si se fierb 10 minute. Se
pune fasole, zahãr, otet, sare, continuând fierberea 5 minute. Se retrage vasul de
pe foc si se adaugã smântânã si jumãtate din cantitatea de pãtrunjel verde.

Se serveste cald, cu pãtrunjel verde deasupra ( eu nu am mai pus , si am servit cu oua ochiuri )

Pofta buna!