27.10.2011

Omleta cu ciuperci

Buna dimineata!

v-ati trezit?
Daca da , va sfatuiesc sa nu ratati micul dejun si va porpun o omleta cu ciuperci.
Imediat dupa trezire va sfatuiesc sa beti un pahar mare cu apa plata ... lasati macar pentru o zi deoparte cafeaua si tigara :)) Toate pregatirile se fac mult mai bine si mai repede si cu pofta de viata ascultand muzica.
Nu , nu deschideti televizorul pe canalele de stiri, macar pentru o dimineata pe saptamana , pe posturile de muzia da sau porniti calculatorul, incarcati lista de melodii preferata dupa care purcedeti in bucatarie , pregatiti ingredientele :



3-4 ciuperci
2 oua
putin unt
putina sare
o tigaie antiaderenta ( eu am folosit tigaia ceramica )

Spalati ciupercile bine sau le curatati , le taiati felii , puneti tigaia pe foc , adaugati untul si il lasati sa se topeasca. Adaugati ciupercutele si le caliti usor , amestecand din cand in cand. Nu uitati sa cantati in tot acest timp.
Intr-un bol batem oule impreuna cu sarea, iar cand ciupercile sunt calite adaugam ouale batute. Acum cantam in continuare, dar nu mai amestecam. Asteptam rabdatori 3-4 minute , atentie focul trebuie sa nu fie foarte tare. Folosind o paleta cu grija intoarcem omleta pe partea cealalta. Am avut grija , deci nu s-a rupt :)) Mai lasam 1-2 minute si oprim focul. Punem omleta pe farfurie si o servim calda. Ca sa introducem si un aport de enzime de dimineta consumam pe langa :un castravete, un ardei rosu , o rosie sau orice alta leguma cruda.

Va recomand si 2 melodii pentru dimineata asta:





Va doresc o dimineata frumoasa, hai a nu mai e mult si incepe weekendul !

Pofta buna!