20.12.2011

Chec cu visine si nuca



Neata , neata,

sunt matinala astazi , dar profit ca am liniste si pace :D

Astazi va propun un chec cu visine si nuca, are si cacao ... e super ,super bun. Un desert usor de facut.




Pentru el avem nevoie de :

10 oua
2 cani faina
2 cani zahar ( eu deobicei pun mai putin )
10 linguri ulei
1 borcan compot de visine sau visine congelate
2 linguri cacao
100 gr nuci taiate marunt ( puteti sa faceti si fara daca nu aveti, doar ca ii da un gust deosebit )



Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Punem visinele la scurs.
Se separa ouale. Albusurile se bat bine, bine, si adaugam o parte din zahar in ploaie putin cate putin. Punem spuma obtinuta in frigider la rece.
Galbenusele se bat cu zaharul ramas si uleiul , apoi adaugam faina si amestecam bine. Adaugam albusurile si amestecam incet cu telul de jos in sus pana se incorporeaza. Impartim aluatul in 2: 3/4 din el ramane asa iar 1/4 din el il amestecam cu cacao.
2 forme de chec se tapeteaza cu hartie de copt, punem jumatate din aluatul alb in fiecare forma , apoi adaugam si jumatate din aluatul cu cacao in fiecare forma, astfel vom obtine 2 checuri.
Visinile bine scurse , le dam prin faina si le punem deasupra aluatului , de la greutate ele se vor scufunda in aluat. Punem nuca taiata si dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Verificam cu scobitoarea daca este facut checul.

La fel de bine se poate face si in tava normala dreptunghiulara.


Pofta buna!

P.S si nu uitati de concursul organizat de DivaHair , unde puteti sa votati reteta mea de Friptura in lapte cu un like si un comentariu aici si aveti ocazia sa castigati un vocher in valuare de 300 RON oferit de DMail.