23.12.2011

Prajitura "Tavalita" cu nuca de cocos






















Astăzi va propun o prăjitura care se potrivește cu sezonul de afara, ma ales ca prăjiturele acestea par a fi ninse.


Avem nevoie de următoarele ingrediente:
Blat:
150 g zahar
2 linguri miere
100 g lapte
30 g unt
1 ou
250 g faina
1 lingurița praf de copt


Glazura:
150 g zahar
2 linguri cacao
5 linguri lapte
200 g unt
esența de rom
200 gr. de nuca de cocos pentru tăvălit


Prima data facem blatul

Preîncălzim cuptorul la 180 grade.
Batem bine oul cu zaharul cu ajutorul mixerului. Adaugăm untul moale și mierea iar apoi laptele și mixam bine pana se omogenizează.
Se amesteca faina cu praful de copt și o incorporam în aluat.
Într-o tava dreptunghiulara (diametru aproximativ 25x35 cm ) tapetata cu hârtie de copt , turnam compoziția și o introducem la cotor , pana când blatul e frumos rumenit. După 20 de minute , putem face testul cu scobitoarea. Când e gata blatul , îl scoatem din cuptor, îl lăsam sa se răcească , apoi îl tăiam cubulețe.

Intre timp facem glazura.

Punem într-un vas, la foc mic zaharul împreuna cu cacaoa, laptele și untul. Amestecam pana se omogenizează. Dam de pe foc și adaugăm esența de rom.
Fiecare cub din pandișpan îl dam prin glazura și apoi îl tăvălim prin nuca de cocos.

Pofta bună!